Marianne Bache-Mathiesen

Medeier og Daglig leder

Marianne har danset siden hun var 3 år, gått danselinjen på Kirkeparken vgs og jobbet ved Eldbjørgs Ballettskole siden 2004. Hun brenner sterkt for klassisk ballett og i 2012 tok hun over den daglige driften av skolen, etter å ha fullført pedagogutdannelsen fra Royal Academy of Dance, i nettopp klassisk ballett. Siden den gang har hun drevet danseskolen med Eldbjørg som mentor ved sin side. Marianne er utdannet lærer fra Høyskolen i Vestfold og jobbet flere år som kontaktlærer, før hun valgte å drifte danseskolen på heltid. I tillegg til å ta seg av den daglige driften av danseskolen har Marianne hatt regi på en rekke store forestillinger med akademiet, i samarbeid med profesjonelle aktører fra blant annet Den Norske Opera.
I dag underviser Marianne i klassisk ballett fra grad 2- advanced. I tillegg tar hun seg av den daglige driften av Eldbjørg Akademiet, sammen med søsteren Camilla.

Camilla Bache-Mathiesen

Medeier og Daglig leder

Camilla er utdannet danser og pedagog (BA) fra Den Norske Balletthøyskole, og har jobbet som pedagog og koreograf i blant annet Norge, Brasil, Washington og Gambia. Videre har hun 3 årig utdanning innenfor ernæring og helhetlig helse fra Bjørknes Høyskole i Oslo og Institute for Intergrative nutrition i New York. Hun er sertifisert HH Coach.

De siste 6 årene frem til 2017 har Camilla bodd i Brasil og USA hvor hun blant annet har medvirket i diverse filantropiske prosjekter som løfter barn og unge ut av fattigdom, ofte med dans og bevegelse som virkemiddel. Camilla er samfunnsengasjert og spesielt opptatt av bærekraft og helse. Hun har jobbet med kjente sosiale prosjekter som Karanba, Girls Health Ed, Washington Institute for Dance og Marthas Table. I tillegg til egne initiativer.

Camilla står bak oppbyggingen og driften av Eldbjørg Akademiets dansebutikk og grønne kafé, On Point, som åpnet høsten 2017. Nå satser hun videre med utviklingen av konseptet Leap, samtidig som hun tar seg av den daglige driften av akademiet, sammen med søsteren Marianne.

Eldbjørg Bache-Mathiesen

Grunnlegger

Eldbjørg Bache-Mathiesen startet med Eldbjørgs ballettskole på Folkets Hus i Sarpsborg i 1967.Undervisningen ble utvidet også til Halden, Moss og Fredrikstad. Idag er det undervisning i Moss, henholdsvis i skolens egne lokaler i Klostergaten 4 og i dansesalen på Kirkeparken vgs.

Skolen har ca 550 elever og tar inn i elever fra 3 1/2 års alder og helt opp til voksne. Skolens undervisning legger hovedvekt på klassisk ballett, men tilbyr også jazzdans, moderne og afrodans.

Flere av elevene har hatt en profesjonell karriere. Over 30 av elevene har gjort dansen til sitt levebrød - det være seg som danser, pedagog eller koreograf.

Anniken Glenne Jabang

Pedagog

Anniken har danset ved Eldbjørgs ballett og dansestudio far 1984 - 1995. Anniken vikarierte i Fredrikstad da Elbjørgs ballett og dansestudio også holdet til der. Anniken tok 1 - årig forstudium i dans ved Spin Off i Oslo fra 1996 - 1997. Etter dette tok hun jazz som hovedfag ved Den norske balletthøyskole 1997 - 2000. Sommeren 2000 dro Anniken til Gambia og tok et kurs i Afrodans.

Anniken har hatt klassisk ballett/barnedans på Eldbjørgs ballett og dansestudio siden 1999. I år 2000 startet hun som pedagog. Anniken underviser høsten 2018 i klassisk ballett/barnedans fra 3 - 13 år og Hip Hop 4 - 5 og 5 - 6 år.

Vilde Gulin

Pedagog

Vilde startet å danset ballett som 3 - åring ved Eldbjørgs ballett og dansestudio i 1996. Hun har danset klassisk, jazz og moderne helt frem til 2011. Hun har hatt en rekke roller ved Eldbjørgs ballett og dansestudios oppsetninger. Siste rolle var hovedrollen "Swanhilda" i oppsetningen "Coppelia" i 2010. Hun har videre deltatt i en rekke andre oppsetninger ved musikal gruppen Applaus, Teaterkråkene og Non Stop festivalen.

I perioden 2008 - 2011 gikk Vilde danselinjen ved Kirkeparken videregående skole. 1 - åring forstudium ved Spin Off i Oslo ble gjennomført i perioden 2010 - 2011. Utover dette er hun i gang med bachelor i tegnspråk. Noe som kommer godt med i koreografiskaping.

Vilde har vært pedagog ved Eldbjørgs ballett og dansestudio siden vår 2014. Hun underviser høsten 2018 i moderne/samtidsdans dans nivå 1 - 4.

Julie Olavessen

Pedagog

Julie danset ved Eldbjørgs ballett og dansestudio fra 1996-2007. Hun gikk danselinjen på Kirkeparken vgs, og har ellers sin utdanning fra Den Norske Balletthøyskole, hvor hun tok bachelor i dans og pedagogikk (fordypning jazzdans). Etter endt utdanning reiste hun til New York og Los Angeles for å fortsette dansetreningen. Hun har jobbet med koreografer som Kristine Melby, Jan Ivar Lund, Tharan Revfem, Kari Hoaas, David Bayer, Jeffrey Carter og Malin Zaki. Julie er danser i kompaniet KompaniKontra, og jobber som freelance danser, dansepedagog og koreograf.

Julie har vært pedagog ved Eldbjørgs ballett og dansestudio siden høst 2015. Hun underviser høsten 2018 i jazz/ hip hop fra 7 - 12 år og jazz dans nivå 1 - 4.

Jade Sofie Wulff

Pedagog

Jade Sofie Wulff er utdannet fra Norges Dansehøyskole, med en bachelor i moderne- og samtidsdans med pedagogikk. Hun gikk ut i 2017 og har siden da danset i forestillingene «Mean Motion Resonance» av Sverre Magnus Heidenberg, «A powerful thing» av Karen Hammervik Flø, «Full Circle» av Justyna Lichacy og medskapende danser i «Becoming a River» av Karen Hammervik Flø.

Jade har i tillegg til formell utdannelse, fordypet seg innen streetdans de siste 10 årene, med hovedvekt på Hip hop. Etter danselinjen brukte hun de neste årene på å gå på så mange klasser og workshops innen streetdans som hun kunne. Gjennom dette fikk hun muligheten til å opptre og jobbe på flere store arrangementer som Norsk Militær Tattoo, Eurovision Village, God Morgen Norge på Tv2, for å nevne noen. Hun var også en kort periode med i dansegruppen Urban Tribe.

Jade har en stor lidenskap for å undervise barn og unge, og er opptatt av at alle skal føle mestring og danseglede. I hennes klasser får høyt tempo og god stemning.

Julia Brovold

Instruktor

Julia mye brukt som danser; hun var en av danserne som deltok på "I am Malala" Nobel Fredspriskonsert 2014 og hun danset i "Stjernekamp"-finalen 2015. Nå er Julia fast danser for Markus og Martinus, både på konserter/show og i videoer. I tillegg er hun danser i Kiki House of Meraki.

Julia Brovold (f.1998) gikk danselinjen ved Rud videregående skole hvor det var fordypning i jazz, samtidsdans og klassisk ballett. Høsten 2017 tok hun utdannelse hos Flow Dance Academy med fokus på urbane stiler som hiphop, house, popping og breaking. Hun er med i dansekompaniet Kiki House of Meraki og har opptrådt på «Urban Moves» på dansens hus, Stjernekamp og kom til semifinalen i norske talenter i 2017.

Julia underviser fast hos Kgb dans og Ballett (2015-) og Oslo Kulturskole. I tillegg er hun fast danser for Marcus & Martinus. Sammen med M&M har hun blant annet opptrådt på Nobel Fredspris og reist på turné rundt i Norge og Europa: Together tour, Moments tour & 2sides world tour som support act for Jason Derulo i Europa. Hun deltar i musikkvideoer og photoshoots og tok del i Vinmonopolets «Vis leg» rekamle (2016). Julia tar selv klasser og workshops både i-og utenfor Oslo, for å konstant kunne utvikle seg selv og elevene sine.

Hos oss underviser Julia i Hip hop og Vouge, to stiler som er å se mye på scenen rundt om i Europa og i media. Det er mye danseglede og høyt tempo i Julia sine klasser.